Tuffa veckor

De senaste veckorna har varit tuffa, tuffare än på väldigt länge. Kanske det jobbigaste jag varit med om i mitt liv med hundar. För en dryg vecka sedan fick vår äldsta dam Tindra somna in. De beslutet var svårt men ändå inte, hon var sliten och hade många krämpor som hon kämpat med länge.

Det som vi inte för vårt liv kunde tro skulle komma så snart, var att Aliz skulle behöva vandra vidare. Efter mycket vånda och ett antal besök till veterinärer fick vi ta beslutet även för henne.

Aliz visade sig ha fått en elakartad juvertumör som blödde, dessutom konstaterades det att hon hade stor spridning av metastaser i lungorna. Det fanns inget att göra. På sitt 10:e år somnade vår underbara Aliz in.

De båda har varit väldigt speciella för oss i familjen på många sätt. Tindra var vår första sheltie. En tid var hon vårt ”enebarn” som vår uppfödare brukade säga. Tindra blev min vår äldsta dotters bästa vän och så förblev det ända till slutet trots att hon flyttat hemifrån sedan flera år.

Aliz kom som foderhund till oss från samma uppfödare och fångade våra hjärtan. Hon blev vår yngsta dotters ögonsten och var den som hälsade oss extra välkommen hem även om vi bara hämtat posten.

Annons

En reaktion på ”Tuffa veckor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s